CANTINA PUIANELLO

Cantina PUIANELLO

יקב קנטינה פויאנלו הוא יקב היסטורי, הממוקם בלב גבעות הגיר והחרסית של אזור היין למברוסקו.

בשנת 1938 ייסדו את היקב חמישה חקלאים. עם השנים הצטרפו לקואופרטיב פויאנלו משפחות נוספות, הממשיכות את חזון המייסדים ונאמנות לערכיהם.  "מטפחים את הגבעות הטובות ביותר של REGGIO ". זו המחשבה שהנחתה את החקלאים הראשונים של קואופרטיב פויאנלו. מוגנות מפני האקלים הלח והערפילים המאפיינים את המישורים של אזור אמיליה, הגבעות של היקב נהנות ממיקרו-אקלים אידיאלי. 

אזור היין של למברוסקו היווה מאז ועד היום את ההשראה למשפחות החברות בקואופרטיב פויאנלו, השראה שבאה לידי ביטוי ביינות הלמברוסקו (Lambrusco), המלווסיה (Malvasia) והספרגולה (Spergula) אותם הם מייצרים.

בגבעות של רכס האפנינים, מהן נשקפים הרי-האלפים ביום בהיר, לא השתנה הנוף עוד מתקופת ימי הביניים. האזור מכונה גם "ארבע הטירות" (Quattro Castella), על שם הטירות העתיקות שנבנו בו על ראשי הגבעות. 

גיבורת היקב- הרוזנת מטילדה דה קאנוסה

בסמוך ליקב, עומדת טירת קסטלו די ביאנלו (Castello di Bianello), בה התקיים בשנת 1111 טקס הכתרתה של הרוזנת מטילדה דה קאנוסה (Matilde di Canossa). רוזנת זו היא אחת מהדמויות החשובות ביותר בהיסטוריה של ימי-הביניים האיטלקיים. הרוזנת, שחיה בעידן של קרבות, תככים ונידויים, הפגינה חוזקה יוצאת דופן אל מול תוקפנות והשפלה והוכיחה יכולות פיקוד והנהגה מרשימות. היא הוכתרה על ידי הקיסר הנרי החמישי לתואר "הנסיכה האימפריאלית של איטליה"- תפקיד רם דרג, הכולל אחריות מנהלית מטעם הקיסר על איטליה. מבנה היקב מתהדר בציור קיר בגובה כשלוש של הרוזנת שותה יין בטקס ההכתרה.

“Cultivating the best Reggio hills”

הפילוסופיה של היקב

שיתוף פעולה של משקים חקלאיים משפחתיים- יוצר יינות איכות חוצי גבולות.

"מטפחים את הגבעות"

זו המחשבה שהנחתה את החקלאים הראשונים של קואופרטיב פויאנלו.

מוגנים מפני האקלים הלח והערפילים המאפיינים את המישורים של אזור אמיליה, הגבעות של היקב נהנות ממיקרו אקלים אידיאלי המתאפיין ברוחות מאווררות המשרע טמפרטורות נוח.

הענבים גדלים בכרמים ההיסטוריים שבגבעות ומטופלים בשיטות תסיסה (ויניפיקציה) חדשניות על מנת להביא לידי ביטוי את איכויותיהם וייחודם.

היקב דוגל בשמירה על המסורת החקלאית והייננית, בזכותה קנה קואופרטיב פויאנלו הקטן שם ומוניטין בינלאומיים. בהתאם, מתנהל היקב תוך שמירה על האיזון העדין בין מסורת לחדשנות.

ביקב מקפידים לייצר יינות מהענבים שנבצרו אך ורק על ידי חברי הקואופרטיב באזור היקב, בין הגבעות של סקאנדיאנו (Scandiano) וקאנוסה (Canossa) שבאזור אמיליה (Emilia).