FATTORIA MONTICINO ROSSO
FATTORIA MONTICINO ROSSO
Fattoria Monticino Rosso "חוות הגבעה האדומה", היא חווה חקלאית בניהול משפחתי.
החווה נוסדה בשנת ,1965 כאשר רכש אנטוניו זאולי את חלקת האדמה הראשונה. בניו של אנטוניו, לוצ'יאנו וג'יאני, ממשיכים את מפעל חייו של אביהם וממשיכים לנהל את החווה כיום.
החווה ממוקמת בגבעות של אימולה (Imola) בתפר שבין האזורים אמיליה (Emilia) ורומניה (Romagna). "הגבעה האדומה", עליה ממוקם היקב, מוזכרת כבר בכתבים מתקופת נפוליאון, שם כונתה "גבעת הרימונים". במשך יותר ממאה שנים, היה האזור בבעלותו של האציל קודרונקי טורלי (Codronchi Torelli) שדאג לשמר את הגבעות באופן הרמוני. כאות הכרת תודה, קרוי יין הדגל של היקב על שמו של קודרונקי וסמלה של משפחת האצולה שלו מתנוסס על תווית הבקבוק.
כיום כוללת החווה 370 דונם, מתוכם 200 דונם של כרמי ענבים והשאר מטעים. מיקומם האידיאלי של הכרמים על הגבעות של אזור אימולה (Imola) תומך בקיום חקלאות ברת-קיימא ומאפשר הפקת יינות ארטיזנליים- ייצור בכמויות קטנות ובשיטות מסורתיות. היקב מתמחה בייצור יינות מהזנים ההיסטוריים- מסורתיים של האזור: אלבנה (Albana), פינולטו (Pignoletto), וסנג'ובזה (Sangiovese di Romagna).
בשנת 2000, עבר היקב למשכנו החדש במבנה מודרני ומאובזר המשתלב בנוף, במטרה למזער את השפעתו על הסביבה. מבנה היקב הוא גאוותה של משפחת זאולי והוא משקף את אהבתם של בני המשפחה ליין ולאזור.
המוטו של היקב
הכרת תודה היסטורית לטבע, לאדם ולאדמה.
"הבית של היין"
חלקים גדולים של מבנה היקב, המכונה גם "הבית של היין", נבנו מתחת לפני השטח. הרעיון להקים יקב תת קרקעי נבע מתוך שאיפה למזער את ההשפעה הסביבתית, לצמצם את צריכת האנרגיה והשימוש בחשמל, ובאותה נשימה גם ליצור חלל בו ייוצר היין בהרמוניה עם הטבע. גגות מבני היקב שהוקמו מעל פני האדמה כוסו בקרקע והם מהווים גינות עיליות, הממזערות את ההשפעה על הנוף ויוצרות אקלים נוח בתוך המבנים. בנוסף לבידוד הטבעי, מיכון מודרני בעל צריכת אנרגיה נמוכה תומך בשמירה על הטמפרטורה והלחות האופטימליים ביקב. בהתאם לתפיסת הקיימות של היקב, עשויות המדרגות היורדות למרתף החביות פטוריה מונטיצ'ינו מחביות יין ישנות שפורקו והותאמו לייעודן החדש.